Bandırma'da Turizm Haftası

Bandırma

Kapıdağ'daki turizm potansiyeline dikkat çekildi






15-22 Nisan 2012
tarihleri arasında 36.'sı gerçekleştirilecek olan Turizm Haftası” nedeniyle Bandırma'da da bir tören düzenlendi.


Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen törene Kaymakam Ali Mantı'nın yanı sıra Balıkesir İl Kültür ve Turizm Vekili Mustafa Tekin de katıldı.

Bandırma İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen törende, Bandırma Kız  Teknik ve Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin  Aslı Fıçıcılar'ın eğitmenliğindeki 27 kişilik ekibin sergilediği Balıkesir yöresi oyunları ilgiyle izlendi. Ardından, Erdek Turizm ve Otelcilik Meslek Okulu Öğretim Görevlisi Melahat Yıldırım Saçılık, Turizmin bölge kalkınmasına etkileri” konusunda düşüncelerini açıkladı. Turizmin gelişmesine paralel olarak 35 sektörün de gelişme kaydedeceğine dikkati çeken Saçılık, Bandırma ve Erdek yöresinde turizmin canlanabilmesi için Kapıdağ'ın önemine işaret etti. Kapıdağ'ın, safari turları için son derece elverişli olduğunun altını çizen Saçılık, şunları söyledi:

Kapıdağ'da at veya jeeple safari turları düzenlenebilir. İlhanlar, Doğanlar, Ormanlı ve Ballıpınar köyleri, kamp turizmi açısından ideal noktalardır. Alaçatı kadar rüzgâr alan Düzler mevkii, sörf turizmi için çok elverişlidir. Kapıdağ, artık iç turizmden, dış turizme yönelmelidir. Tabii Kapıdağ'da turizmin gelişmesi için halkın, turizm konusunda bilinçlendirilmesi ve turizm algısının değişmesi gerekir. Buna paralel şekilde yerel yönetimler de bu konuda çaba harcamalıdır. Bunlar gerçekleşirse Kapıdağ'da 11 ay süreyle turizm yapma olanağı bulunabilir.”

Tören sonunda ,Erdek Turizm ve Otelcilik Meslek Okulu Öğretim Görevlisi Melahat Yıldırım Saçılık ve Bandırma Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Zübeyir Çömlekçi'ye İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Tekin tarafından günün anısına, birer plaket verildi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı